Odabir senzualnih parfema koji sadrže sastojak amber!

26. 12. 2022.

Amber Niche fotografija

Kako bi vam približili svijet niche brendova i još bolje dočarali posebnost parfema upoznavat ćemo vas i sa sastojcima zaslužnima za postojanost i bezvremenost kapljica koje od davnih vremena obožavaju žene i muškarci.

Logično je da ćemo naše mirisno putovanje početi s amberom! Amber je jedan od sastojaka koji je dio magije poznatih parfema, ali i inspiracija za ime naše parfumerije. Sviđa nam se i što počinjemo sa slovom “a” koje je prvo u abecedi pa nam je i smisleno otkriti više o amberu!

Nazivaju ga i afrodizijakom, čest je sastojak luksuznih parfema. Izrada parfema dnevna je umjetnost koja se iz davne prošlosti prelijeva i na današnje vrijeme, a bez ambera toj bi umjetnosti nedostajala bitna komponenta.

Često ga nazivaju i moćnim afrodizijakom te se često koristi u luksuznim parfemima. 

Aromatičan sastojak ima specifičan miris koji asocira na toplinu i ugodu. Amber je aromatična smola, a poznato ih  je preko pedeset vrsta! Sastojak amber ima zapaženu sposbnost da spoji kontrastne i nadopunjujuće note. Parfemi koji sadrže amber nosivi su cijele godine, ali njihova ih topla, senzualna svojstva, čine posebnim odabirom upravo u zimskim danima!

Donosimo naše prijedloge tri parfema koji sadrže amber iz naše ponude:

AMOUAGE MATERIAL

Amouage je jedan od napopularnijih niche brendova parfema. Svaki parfem ima priču i prepoznatljivost. Material je unisex parfem lansiran 2021. godine, a “nos iza parfema” je Cécile Zarokian. Amber kao važan sastojak doprinosi toplini parfema i sjedinjuje sastojke u cjelokupan dojam koji možemo opisati kao klasika s twistom! Material je parfem čija bočica i ime otkrivaju kako se radi o niche parfemu s karakterom!

THAMEEN SPECTRE

Thameen je jedan od niche brendova koji je nedavno pronašao mjesto na našim policama. U kratko vrijeme postao je jedan od čestih odabira, a niche parfemi u plavim bočicama nadahnuti draguljima s lakoćom oduševljavaju podjednako muškarce i žene. 

Ovaj je unisex parfem predstavljen 2018. godine. Gornje note su ružičasti papar, madagaskarski karanfilić i korijander; srednje note su breskva, ylang-ylang, glicinija i pačuli; bazne note su miro, amber, ambra i sijamski benzoin. Upravo amber savršeno balansira sastojke i kreira mirnoću i sklad spektra sastojaka koje čine odličan Thameen spoj.

HISTOIRES DE PARFUMS AMBRE 114

Iako smo u prva dva primjera  istaknuli amber koji umiruje i sjedinjuje sastojke pri kreiranju savršeno balansiranih niche parfema, u ovoj parfemskoj divoti to nije slučaj. Ambre 114 od Histoires de Parfums je jantarno začinjeni miris za žene i muškarce. Ambre 114 je lansiran 2001. godine, kreirali su ga Gerald Ghislain i Magali Senequier. Gornje note su muškatni oraščić i majčina dušica; srednje note su sandalovina, pačuli, geranijum, ruža, kedar i vetiver; bazne note su amber, vanilija, benzoin, mahune tonke i mošus. Odličan odabir za ostaviti dobar i snažan prvi dojam!

 

Amber kreira topao, puderast, “sočan” miris i vješto spaja ostale sastojke u savršenu cjelinu. Naša inspiracija parfemima je nepresušna. 

Posjetite nas u centru Rijeke jer u centar ćemo naših druženja staviti vaše želje i naše parfeme kako bi pronašli “perfect match”.